Gary  Mehigan

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane


Przepis z programu Męski weekend (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

12 dużych, sprawionych krewetek

12 plasterków pancetty

½ pęczka świeżej, posiekanej kolendry

1 łyżeczka octu z sherry

1 posiekane chilli

2 łyżki stołowe oliwy

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie

Wymieszać kolendrę z octem i chilli. W marynacie obtoczyć krewetki. Każdą owinąć w plaster pancetty, nabić na patyczki. Przy pomocy pędzelka posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec na grillu.

powrót

Podobne przepisy

Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.