Kreweki w ostrym sosie

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kreweki w ostrym sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

pomidory

mielona kolendra

chili

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

krewetki

niedojrzałe mango

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, aż ładnie zbrązowieje, dodać pomidory i smażyć dalej, aż powstanie sos. Dodać mieloną kolendrę i chili, dobrze wymieszać.
Dodać pastę z imbiru i czosnku. Wrzucić garść krewetek. Dodać pokrojone w kostkę mango, wszystko wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z ośmiornicy po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.