Kreweki w ostrym sosie

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kreweki w ostrym sosie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cebula

pomidory

mielona kolendra

chili

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

krewetki

niedojrzałe mango

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, aż ładnie zbrązowieje, dodać pomidory i smażyć dalej, aż powstanie sos. Dodać mieloną kolendrę i chili, dobrze wymieszać.
Dodać pastę z imbiru i czosnku. Wrzucić garść krewetek. Dodać pokrojone w kostkę mango, wszystko wymieszać i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Duszone omułki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.