Jamie  Oliver

Kremowy pudding ryżowy z błyskawicznym dżemem truskawkowym


Przepis z programu Jamie w domu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kremowy pudding ryżowy z błyskawicznym dżemem truskawkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50 g gotowych bezów

pokruszonych na kawałki

ewentualnie: kilka poziomek

do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Włóżcie truskawki do szerokiego rondla ze stali nierdzewnej i posypcie cukrem. Porozgniatajcie truskawki rękoma, przeciskając je między palcami, aż powstanie pulpa. Już w tym momencie zaczynają wyglądać jak dżem. Cukier powinien się rozpuścić, zanim jeszcze wstawicie patelnię na ogień i zaczniecie smażyć dżem. Smażcie truskawki na średnim ogniu przez 20 do 30 minut, szumując co 5 minut. Nie martwcie się, jeśli dżem ma płynną konsystencję—tak powinno być, żebyście mogli zrobić z niego smużki w puddingu. Zdejmijcie patelnię z ognia i odstawcie. I gotowe—wspaniały dżem, kwintesencja truskawkowego smaku i aromatu!

powrót

Podobne przepisy

Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone brzoskwinie z amaretto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki
Deser lodowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Domowe lody
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus klonowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gruszka z waflami orzechowymi
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

#puddinoweniebo

04.05.2012 19:01


Kołobrzeg

CYTUJ

W moim przypadku dżem brzoskwiniowy :D Pyszne, polecam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.