Jamie  Oliver

Kremowy pudding ryżowy z błyskawicznym dżemem truskawkowym


Przepis z programu Jamie w domu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kremowy pudding ryżowy z błyskawicznym dżemem truskawkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50 g gotowych bezów

pokruszonych na kawałki

ewentualnie: kilka poziomek

do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Włóżcie truskawki do szerokiego rondla ze stali nierdzewnej i posypcie cukrem. Porozgniatajcie truskawki rękoma, przeciskając je między palcami, aż powstanie pulpa. Już w tym momencie zaczynają wyglądać jak dżem. Cukier powinien się rozpuścić, zanim jeszcze wstawicie patelnię na ogień i zaczniecie smażyć dżem. Smażcie truskawki na średnim ogniu przez 20 do 30 minut, szumując co 5 minut. Nie martwcie się, jeśli dżem ma płynną konsystencję—tak powinno być, żebyście mogli zrobić z niego smużki w puddingu. Zdejmijcie patelnię z ognia i odstawcie. I gotowe—wspaniały dżem, kwintesencja truskawkowego smaku i aromatu!

powrót

Podobne przepisy

Waniliowy pudding z sosem truskawkowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding z brązowego ryżu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Sorbet z mango
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowe krówki z makiem
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Kolorowy ogród - deser typu ART
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Lody truskawkowe
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

#puddinoweniebo

04.05.2012 19:01


Kołobrzeg

CYTUJ

W moim przypadku dżem brzoskwiniowy :D Pyszne, polecam!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.