Gary  Rhodes

Kremowa zupa z pieczarek i fasoli limeńskiej


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Kremowa zupa z pieczarek i fasoli limeńskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

puszka fasoli limeńskiej

kawałek masła

1 posiekana cebula

1 rozgnieciony ząbek czosnku

200 g pokrojonych w plasterki białych lub brązowych

małych pieczarek

600 ml wywaru warzywnego lub drobiowego

300 ml mleka

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Suszoną fasolę należy moczyć w zimnej wodzie przez 12 godzin, ugotować do miękkości i odcedzić. Jeśli weźmiesz fasolę z puszki, też należy ją odcedzić. Odłóż kilka ziaren do dekoracji.
Roztop kawałek masła w rondlu, dorzuć posiekaną cebulę i rozgnieciony ząbek czosnku. Smaż na małym ogniu do 10 minut tak, aby nie zbrązowiały. Dorzuć pokrojone w plasterki białe lub brązowe pieczarki i podsmaż. Kilka odłóż do dekoracji. Dorzuć fasolę, wlej wywar warzywny lub drobiowy. Doprowadź do wrzenia. Gotuj na średnim ogniu do 20 minut. Dolej mleko, doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem, zmiksuj i przecedź przez sito. Wlej na talerze, przybierz smażonymi pieczarkami, fasolą i posiekaną natką. Polej oliwą, podaj ze świeżym chlebem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa vâche qui rit
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ostra zupa ślimakowa ze smażonym makaronem ryżowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Ostra zupa z czarną fasolą i nachos z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Klasyczna zupa pomidorowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Hiszpańska zupa z kurczakiem i papryczkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna na sandaczu
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.