Kremowa zupa z kalafiora z cheddarem i pancettą

Kremowa zupa z kalafiora z cheddarem i pancettą
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać w garnku na średnim ogniu oliwę. Wrzucić pokrojoną w kostkę pancettę i usmażyć na chrupko.
Usmażoną pancettę wyjąć łyżką cedzakową i odłożyć, a w oliwie usmażyć pory, aż zmiękną.
Wlać do garnka bulion, dodać kalafior, ziemniaki i liść laurowy i gotować 15 - 20 minut, aż warzywa zmiękną na tyle, by można w nie było wbić widelec. Zdjąć garnek z ognia, wyłowić około szklanki kalafiora i ziemniaków i odłożyć. Zmiksować zupę blenderem, uprzednio usunąwszy z niej liść laurowy, i dodać z powrotem odłożony kalafior z ziemniakami. Dodać cheddar, doprawić solą i pieprzem, postawić na małym ogniu i mieszać trzepaczką, aż ser się roztopi. Rozlać do misek, posypać pancettą i szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA