Kremowa sałatka z pieczonych ziemniaków

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kremowa sałatka z pieczonych ziemniaków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 ziemniaków

7 jajek

¼ filiżanki dressingu “ranch”

sól do smaku

2 łyżeczki musztardy

½ filiżanki majonezu

1 pokrojona czerwona cebula

1 zielona papryka pokrojona w paski

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwaj ziemniaki widelcem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez godzinę, następnie ostudź i pokrój na niewielkie kawałki. Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz i pokrój na kawałki. Dokładnie wymieszaj jajka, czerwoną cebulę, ziemniaki, musztardę, dressing „ranch”, majonez i sól. Schłodź przed podaniem. Udekoruj paskami zielonej papryki.

powrót

Podobne przepisy

Mizeria
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sałatka z makaronu na ciepło
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałata z mango, chili i kalmarami
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka panzanella
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.