Ewa Chodakowska

Kremowa pasta z fasoli, awokado i kokosa


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania dietetyczne

Kremowa pasta z fasoli, awokado i kokosa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

50 g fasoli Jaś

45 g awokado

18 g wiórków kokosowych

10 ml oliwy

15 g migdałów

12 g miodu

20 g chleba żytniego pełnoziarnistego

 

Przygotowanie:

Fasolę namocz na co najmniej 6 godzin w dużej ilości wody. Gotuj ją z odrobiną soli do miękkości, odcedź, ostudź, obierz i przełóż do blendera. Dodaj pokrojone awokado, wiórki kokosa oraz oliwę i zmiksuj na gładką masę . Migdały wrzuć na patelnie i praż na małym ogniu, od czasu, do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, podlej łyżką miodu i wymieszaj dokładnie.
Pastę podawaj z ciepłym pieczywem, polej ją miodem i posyp migdałami. Mniam!
Taka pożywna, deserowa pasta, to najlepszy sposób na przemycenie małym niejadkom cennych warzyw strączkowych.

powrót

Podobne przepisy

Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Krem z marchewki z czarnuszką
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.