Kremowa pasta z fasoli, awokado i kokosa

Kremowa pasta z fasoli, awokado i kokosa
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ewa Chodakowska

Seria kulinarna:
Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Dania dietetyczne
Kaloryczność:
556 kcal.

Składniki:

  • 50 g fasoli Jaś
  • 45 g awokado
  • 18 g wiórków kokosowych
  • 10 ml oliwy
  • 15 g migdałów
  • 12 g miodu
  • 20 g chleba żytniego pełnoziarnistego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolę namocz na co najmniej 6 godzin w dużej ilości wody. Gotuj ją z odrobiną soli do miękkości, odcedź, ostudź, obierz i przełóż do blendera. Dodaj pokrojone awokado, wiórki kokosa oraz oliwę i zmiksuj na gładką masę . Migdały wrzuć na patelnie i praż na małym ogniu, od czasu, do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, podlej łyżką miodu i wymieszaj dokładnie.
Pastę podawaj z ciepłym pieczywem, polej ją miodem i posyp migdałami. Mniam!
Taka pożywna, deserowa pasta, to najlepszy sposób na przemycenie małym niejadkom cennych warzyw strączkowych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA