Gosia  Molska

Krem ziemniaczany ze słońcem Meksyku i tatrzańską nutą


Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Krem ziemniaczany ze słońcem Meksyku i tatrzańską nutą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 ziemniaków

spory por (biała część)

wywar warzywny

papryczka chipotle

śmietana 18%

pół pomarańczy

kłącze trawy cytrynowej

opakowanie bryndzy

szczypta soli

oliwa

 

Przygotowanie:

W garnku rozgrzać trochę oliwę. Podsmażyć pokrojonego w plastry pora. Kiedy się zeszkli, dodać 6 ziemniaków pokrojonych w drobną kostkę i kłącze trawy cytrynowej. Zalać wywarem z warzyw, ugotować do miękkości, dodać papryczkę, zmiksować. Z pozostałych ziemniaków wyciąć kulki,
wrzucić do zupy. Dolać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Zmniejszyć ogień i dolać śmietanę. Bryndzę wrzucić do zupy, poczekać aż się rozpuści.

powrót

Podobne przepisy

Zupa marchewkowa – Edyta Kądziela
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze 15
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z glonami i wołowiną
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Minestrone z pesto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa dahl
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa tom kha gai
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.