Adam Chrząstowski

Krem z zielonego groszku z miętową pianką


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 10052

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg zielonego groszku (może być mrożony)

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 litr bulionu drobiowego

2 łyżki oleju

sól

pieprz gałka muszkatołowa

100 ml śmietanki 36% (schłodzonej)

8 listków mięty

 

Przygotowanie:

W rondlu, na oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj groszek i chwilę wszystko poduś. Zalej wszystko bulionem i zagotuj przez 5 minut i dopraw. Całość dokładnie zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito i krem ponownie zagotuj. Śmietankę ubij i wymieszaj z posiekaną miętą. Rozlej zupę do bulionówek i wyłóż na wierzch piankę z miętą.

powrót

Podobne przepisy

Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rosół z kneidlach
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z wołowiną i warzywami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kapuśniak
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.