Maryla Musidłowska

Krem z mascarpone


Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 10831

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 jajka od kury z ekohodowli

100 g miałkiego cukru

200 g serka mascarpone

1 kieliszek Golden Rose

barwniki spożywcze: czerwony i zielony

 

 

Przygotowanie:


Oddziel białka od żółtek. Do miski wsyp cukier. Utrzyj żółtka z cukrem na puszystą masę. Ubij na sztywno białka z odrobiną soli. Do utartych żółtek dodaj mascarpone i wymieszaj trzepaczką do ubijania białek. Dodaj kieliszek Golden Rose. Dodaj ubite białka i wszystko delikatnie wymieszaj. Podziel masę na 3 części. Jedną część wymieszaj z czerwonym barwnikiem spożywczym. Drugą część z zielonym. Przełóż do szklaneczek: warstwa zielona, biała, czerwona - na wzór flagi włoskiej. Wstaw szklaneczki do lodówki, aby krem stężał.

powrót

Podobne przepisy

Serowy domek
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Pascha z mango
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery, Potrawy wielkanocne
Deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na parze (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.