Krem z marchewki z czarnuszką

Krem z marchewki z czarnuszką
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 4 dorodne marchewki
  • 6 posiekanych ząbków czosnku
  • 3/4 szklanki greckiego lub bałkańskiego jogurtu
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • czarnuszka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć marchewkę razem z czosnkiem. Dodać sól i pieprz. Marchewka powinna się zrumienić i mocno zmięknąć, a czosnek zeszklić. Usmażoną masę ostudzić, wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, posypać czarnuszką. Podawać do chleba.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA