Krem z kukurydzy z krewetkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Krem z kukurydzy z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1l bulionu drobiowego

250 g krewetek

4 kolby kukurydzy

1 cebula

4 ząbki czosnku

½ kostki masła

4 łyżki oleju

1 papryczka chili

natka pietruszki

1 łyżka pikantnej przyprawy

½ cytryny

Przygotowanie:

Obierz i drobno pokrój cebulę, czosnek i papryczkę chili wraz z ziarnami. Na rozgrzane dno garnka wlej olej i dodaj masło. Kiedy masło się rozpuści wrzuć cebulę, czosnek i chili. Obierz kukurydzę. Za pomocą noża oddziel ziarna od kolby i wrzuć do garnka. Zalej bulionem warzywnym. Całość gotuj do miękkości kukurydzy. Do rozgrzanego woka wlej olej i dodaj masło. Kiedy się rozpuści wrzuć całe krewetki i obsmaż je. Pokrój czosnek, pęczek pietruszki i dodaj do woka. Zupę zmiksuj i stopniowo przelej przez sito. Krem i krewetki dopraw pikantną przyprawą, a krewetki dodatkowo skrop sokiem z cytryny. Krem podawaj z obranymi krewetkami.

powrót

Podobne przepisy

Zupa meksykańska z nachosami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Szczawiowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wegański chłodnik litewski
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Krem z kiszonych ogórków
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Letnia zupa pomidorowa z bazylią i grzankami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.