Krem z kalafiora

Krem z kalafiora
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kalafior podziel na różyczki. W rondelku roztop masło. Gdy zacznie bulgotać, dorzuć różyczki kalafiora i wlej sok z cytryny. Przykryj pokrywką i duś na małym ogniu, aż kalafior zmięknie. Dolej mleko, doprowadź do wrzenia, nakryj pokrywką i duś, aż kalafior będzie zupełnie miękki. Odcedź. Zachowaj mleko, w którym się gotował. Różyczki kalafiora wrzuć do robota kuchennego. Dodaj sól i biały pieprz, zmiksuj. Wlewaj mleko, aż powstanie gładka masa. Aby pozbyć się grudek, przetrzyj przez sito. Wystudź.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA