Marta Dymek

Krem pomidorowo–soczewicowy


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

odsłon: 1572

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1 cebula

2 laski selera

5 suszonych pomidorów

1 łyżeczka syropu klonowego

1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego

½ łyżeczki ostrej papryki

¼ łyżeczki wędzonej papryki

oliwa z oliwek

1 puszka krojonych pomidorów

1 szklanka czerwonej soczewicy

3 szklanki bulionu

½ łyżki soli

czarny pieprz

do podania: czarne oliwki i garść uprażonych migdałów

 

Przygotowanie:

Cebulę i selera pokroić. Na dnie garnka rozgrzać olej i usmażyć warzywa razem z przyprawami.
Dodać resztę składników, zamieszać i gotować pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić do smaku i podawać z czarnymi oliwkami oraz uprażonymi migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gazpacho
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Krem dyniowo-pomarańczowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.