Andrzej Polan

Krem paprykowy


Przepis z programu Polska ze smakiem 4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Krem paprykowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 papryka czerwona

4 łyżki majonezu

4 łyżki serka śmietanowego

kilka kropli sosu tabasco

1 łyżka miodu

sok z cytryny

czarny pieprz

olej Kujawski 3 ziarna

Przygotowanie:

Paprykę opal nad palnikiem gazowym lub upiecz ją w piekarniku, obierz ze skóry i zmiksuj. Majonez połącz z serkiem dodaj zmiksowaną paprykę, sok z cytryny, miód i pieprz. Kotleciki podawaj z zielonymi listkami z ogródka, kremem paprykowym.

powrót

Podobne przepisy

Ryż z groszkiem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.03) pomidory po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.