James  Martin

Krem cytrynowy


Przepis z programu Uczty z Jamesem Martinem (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Krem cytrynowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 ml kremówki

140 g miałkiego cukru

sok i skórka starta z 2 dużych cytryn

 

 

Przygotowanie:


Do dużego rondla wlej śmietanę. Dosyp cukier. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj przez 3 minuty. Zdejmij z ognia, dolej sok z cytryny, dorzuć skórkę i dokładnie ubij. Przelej do 6 kokilek i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Posyp grubo starą skórką z cytryny i podawaj z kruchymi ciasteczkami.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Papaja nadziewana musem cytrynowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Tiramisu po polsku
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Wariacja na temat tiramisu
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Eton Mess
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.