Agnieszka Kręglicka

Krem chrzanowy

Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Krem chrzanowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g świeżo utartego chrzanu
250 ml śmietany
sok z cytryny
sól
cukier

Przygotowanie:

Tuż po zakończeniu tarcia chrzanu rozgrzać na patelni śmietanę. Do gorącej wrzucić chrzan, zagotować. Gotować aż chrzan zmięknie. To jest baza, którą można dłużej przechowywać w słoiku w lodówce. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.