Delia  Smith

Krem angielski


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.3
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Krem angielski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l kremówki

laska wanilii

6 żółtek

cukier

1 płaska łyżeczka mączki kukurydzianej

 

 

Przygotowanie:


W rondlu gotujemy śmietanę z rozkrojoną wzdłuż laską wanilii. W misce ubijamy żółtka z cukrem i mąką. Wyławiamy wanilię, a śmietanę wlewamy do żółtek, mieszamy, poczym wszystko razem przelewamy do rondla, stawiamy na ogniu i kontynuujemy ubijanie, aż sos zacznie gęstnieć.

powrót

Podobne przepisy

Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hummus
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę

skomentuj przepis

kofifan

postów: 2

31.08.2011 11:44

CYTUJ

a ile tego cukru?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.