Delia  Smith

Krem angielski


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.3
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Krem angielski
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 l kremówki

laska wanilii

6 żółtek

cukier

1 płaska łyżeczka mączki kukurydzianej

 

 

Przygotowanie:


W rondlu gotujemy śmietanę z rozkrojoną wzdłuż laską wanilii. W misce ubijamy żółtka z cukrem i mąką. Wyławiamy wanilię, a śmietanę wlewamy do żółtek, mieszamy, poczym wszystko razem przelewamy do rondla, stawiamy na ogniu i kontynuujemy ubijanie, aż sos zacznie gęstnieć.

powrót

Podobne przepisy

Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pesto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekany makaron
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.016) sos do pizzy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

kofifan

postów: 2

31.08.2011 11:44

CYTUJ

a ile tego cukru?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.