Kozi twaróg

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kozi twaróg
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 litry mleka koziego

150 ml octu z cydru

 

 

Przygotowanie:


Wlej mleko do miski umieszczonej nad garnkiem z wrzątkiem. Gdy rozgrzeje się do 90°C, wlej ocet. Ostrożnie mieszaj, żeby oddzielić twaróg od serwatki. Wyłącz płomień, pozostaw na 2 minuty. Przelej na sito. Poczekaj, aż cała serwatka obcieknie. Twaróg jest gotowy. Można go wymieszać z posiekanymi ziołami. Stosować do zrobienia sernika albo faszerowania canelloni.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Rożki z serem i szynką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki pieczone z łososiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Podsmażane szparagi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mini tatin z porami i boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.