Kozi ser z koprem włoskim miodem i gruszkami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kozi ser z koprem włoskim miodem i gruszkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 pomarańcza

3 łyżki miodu

2 gałązki rozmarynu

1 gruszka

garść pieczonych orzechów laskowych

kilka listków świeżej mięty i melisy

sok z 0,5 limonki

ser kozi



Przygotowanie:

W małym garnku zagotowujemy sok i skórkę z pomarańczy z rozmarynem, po kilkunastu minutach dodajemy miód, sok z limonki. Gotujemy tak długo, aż uzyskamy konsystencję syropu. Na talerzu układamy małe kuleczki koziego sera dekorujemy płatkami drobno pokrojonej gruszki. Całość polewamy syropem rozmarynowo-pomarańczowym i posypujemy pieczonymi orzechami.







powrót

Podobne przepisy

Quesadilla z pastą z fasoli i  sosem z mango
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.02) szpinak z ciecierzycą
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Oscypek z ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.