Kotlety z wędzonych ryb z pastą z pieczonych bakłażanów i kopru włoskiego

Kotlety z wędzonych ryb
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Pasta z pomidorów:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrane ryby podziel na kawałki i wrzuć do miksera. Dodaj do tego czosnek, natkę pietruszki, miętę i sok z cytryny, ugotowane ziemniaki i odrobinę śmietany. Wszystko zmiksuj.
Powstałą masę przełóż do miseczki. Dopraw pieprzem, solą.
Z masy uformuj kotlety. Obtocz je w bułce tartej i smaż na patelni. Usmażone kotlety odłóż na bok. Przygotuj pastę z warzyw. Najpierw na oliwie przesmaż przyprawy: kmin rzymski, sypką czerwoną paprykę, kolendrę w ziarnach.
Do tego dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i pomidora. Koper zmiksuj z orzeszkami pinii i dodaj do podsmażonych warzyw. następnie dodaj upieczonego bakłażana.
Wszystko podsmaż do uzyskania jednolitej masy. Posól, skrop sokiem z cytryny. Na koniec dodaj jogurt. Wymieszaj. Kotlety podawaj z pastą z warzyw. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA