Kotlety z fasoli i dyni

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

Kotlety z fasoli i dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1400 g opłukanej i odcedzonej fasoli adzuki z puszki

1 posiekana cebula

pół łyżki startego imbiru

1 rozgnieciony ząbek czosnku

2 filiżanki ugotowanej dyni bez skóry

odrobina namoczonych wodorostów arame

2 łyżki posiekanego szczypiorku

pół filiżanki posiekanej kolendry

1 łyżeczka tamari

pół łyżeczki oleju sezamowego

1 filiżanka mąki z brązowego ryżu

 

Przygotowanie:

Fasolę rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki (poza mąką). Dokładnie wymieszać i uformować kotleciki. Oprószyć je mąką ryżową i grillować około minuty z każdej strony.
Podawać z jogurtem.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto dyniowe z orzechową kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Kotlety z fasoli i dyni
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni
Chleb dyniowo-imbirowy
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.