Kotlety schabowe

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kotlety schabowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 grube kotlety schabowe

1 łyżka oliwy

1 łyżka masła

sól i pieprz

 

Przygotowanie:


Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu. Wrzuć masło, wlej oliwę. Poczekaj, aż masło zbrązowieje. W tym czasie osusz mięso na papierowych ręcznikach kuchennych, dopraw solą i pieprzem. Połóż na patelni. Smaż przez 2 minuty po obu stronach. Zmniejsz płomień, szczelnie przykryj i duś przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Perliczka faszerowana  kuskusem z duszonymi porami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Udziec jagnięcy po grecku
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Kurczę w occie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.