Kotlety jagnięce z puree z topinamburów

Przepis z programu Manic Organic (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne

Kotlety jagnięce z puree z topinamburów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa aromatyzowana miętą:

1 szklanka oliwy lub neutralnego w smaku oleju (np. słonecznikowego

canola)

½ szklanki liści świeżej mięty

 

 

Przygotowanie:


Oliwa aromatyzowana miętą:
Miętę opłukać, zblanszować przez 5 sekund we wrzątku i natychmiast włożyć do wody z kostkami lodu. Osuszyć i umieścić w mikserze. Wlać do miksera oliwę i starannie zmiksować. Powstały płyn zlać do słoika i wstawić na co najmniej kilka godzin do lodówki. Przecedzić przez gazę lub papierowy ręcznik.

powrót

Podobne przepisy

Gęś duszona z majerankiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Stek z pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.