Kotlety jagnięce w ziołach

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kotlety jagnięce w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

comber jagnięcy (8 kotletów)

sól i pieprz

3 – 4 łyżki musztardy diżońskiej

3 – 4 łyżki oliwy

40 g świeżej bułki tartej

30 g tartego parmezanu

2 łyżki posiekanych ziół (pietruszka

tymianek i rozmaryn)

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 220°C.
posolić i popieprzyć mięso. Wymieszać oliwę z musztardą i posmarować kotlety. Zmieszać bułkę tartą z serem i ziołami i nałożyć masę na mięso.
Ułożyć comber na patelni lub w brytfannie i wstawić do piekarnika. Piec do żądanego stanu (po 20 min comber będzie dość krwisty). Przed krojeniem odstawić mięso na 10 min.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety jagnięce w ziołach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koźlęce kotleciki zapieczone pod serami
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pikantne skrzydełka
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania na karnawał i imprezę
Potrawka wołowa w piwie po trydencku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.