Kotlety jagnięce marynowane w miso

Przepis z programu Ideał 2 (odc. 3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

Kotlety jagnięce marynowane w miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem

1 mała szalotka

garść kolendry

3 łyżki miso z jęczmienia

trochę soku wyciśniętego z imbiru

3 łyżki wina mirin

7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem

500 g fasolki szparagowej

1 łyżeczka ziaren białego sezamu



Przygotowanie:

Szalotkę zmiksować na pastę w robocie kuchennym z kolendrą, zachować kilka łodyżek kolendry do fasolki. Dodać miso, sok, wino i ponownie zmiksować. Zalać kotlety, odstawić na godzinę. Fasolkę oczyścić, odkrawając końcówki. Blanszować 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Wrzucić na chwilę do lodowatej wody, odcedzić. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Rozgrzać patelnię grillową. Kotlety smażyć 2 ½ minuty z każdej strony. Zdjąć i odłożyć na chwilę. Fasolkę wymieszać z sezamem i resztą kolendry.



powrót

Podobne przepisy

Pielmieni
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Pieczone pierożki z bryndzą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ravioli z karczochami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

skomentuj przepis

jezen

postów: 1

30.04.2015 21:05

CYTUJ

pycha

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.