Agnieszka Kręglicka

Kotlety cielęce z balsamico


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Kotlety cielęce z balsamico
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 kotletów cielęcych

1 łyżka mąki

6 plasterków suszonej szynki

łyżka suszonych żurawin

1 szklanka balsamico

1/2 szklanki rosołu

oliwa

masło

1/2 łyżki natki zielonej pietruszki

sól

pieprz

cukier

 

Przygotowanie:

Kotlety rozbić, oprószyć pieprzem i mąką. Balsamico powoli gotować z dodatkiem rosołu. Gdy odparuje połowa płynu dodać żurawiny i dalej gotować. Usmażyć mięso i paski szynki na oliwie i odstawić w ciepłe miejsce. Zlać nadmiar tłuszczu z patelni. Wlać na patelnię odparowane balsamico i chwilę razem poddusić. Gorącym sosem polać kotlety i posypać natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina babi tucheo z papryczkami chili
Przepis z programu Nancy Lam Kurczak, wieprzowina i krewetki (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Świeżonka z sałatką z pomidorów
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.