Marieta  Marecka

Kotleciki z mielonego indyka


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 5601

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pierś z indyka

1 bułka czerstwa

1 jajo

3 łyżki śmietany 18%

sól

pieprz

skórka z cytryny

natka pietruszki

bułka tarta do obtoczenia

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Bułkę zalewamy śmietaną i odstawiamy. Indyka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do malaksera. Dodajemy skórkę z cytryny, sól, pieprz, drobno poszatkowaną natkę i miksujemy razem. Odkładamy do miski, a do malaksera wrzucamy bułkę ze śmietaną i jajo. Miksujemy całość na gładką masę. Łączymy ją dokładnie z indykiem i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Kotleciki można odsączyć na ręczniku papierowym. Podajemy gorące.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Befsztyk na różne sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zrazy z grzybami i ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Schab pieczony z cebulą i jabłkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kacza pierś w sosie pieprzowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.