Marieta  Marecka

Kotleciki z mielonego indyka


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 5782

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

pierś z indyka

1 bułka czerstwa

1 jajo

3 łyżki śmietany 18%

sól

pieprz

skórka z cytryny

natka pietruszki

bułka tarta do obtoczenia

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Bułkę zalewamy śmietaną i odstawiamy. Indyka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do malaksera. Dodajemy skórkę z cytryny, sól, pieprz, drobno poszatkowaną natkę i miksujemy razem. Odkładamy do miski, a do malaksera wrzucamy bułkę ze śmietaną i jajo. Miksujemy całość na gładką masę. Łączymy ją dokładnie z indykiem i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Kotleciki można odsączyć na ręczniku papierowym. Podajemy gorące.

powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina po karaibsku
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Rumuńskie pikantne smażone kiełbaski bez osłonek
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Parówki z indyka w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pierś kaczki smażona z sosem cytrusowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.