Jola Słoma

Kotleciki z kaszy gryczanej


Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 4906

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

25 dag ugotowanej palonej kaszy gryczanej

10 dag utartego wędzonego sera

2 łyżeczki mielonego kminku

2 łyżki sosu sojowego

3 łyżki mąki

kasza kukurydziana do obtaczania

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Ugotowaną kaszę gryczaną mieszamy z utarym serem, przyprawami, mąką i sosem sojowym. Bierzemy po trochu do ręki, formujemy kotleciki, które obtaczamy w kaszy kukurydzianej. Smażymy na patelni aż się przyrumienią.

powrót

Podobne przepisy

Marynowany ser kozi
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Studencki kubek
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie
Pan Bagnat – kanapka nicejska
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia śródziemnomorska
Ziemniaczano-krabowe placuszki rosti
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.