David Gaboriaud

Kotleciki z kaszanki z puree ziemniaczanym


Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kotleciki z kaszanki z puree ziemniaczanym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kaszanki (obrane z jelita – kup kaszanki z jak najmniejszą ilością kaszy)

bułka tarta Panko

mąka

2 jajka

500 g ziemniaków obranych i ugotowanych

100 ml mleka

100 g zimnego masła

 

Przygotowanie:

Puree ziemniaczane: ugotowane ciepłe ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj zimne masło, sól, pieprz i wymieszaj. Postaw garnek na wolnym ogniu i dolewaj mleko, ubijając cały czas trzepaczką do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Odstaw.
Kotleciki z kaszanki: zawartość kaszanek wymieszaj z mąką i jednym jajkiem, by uformować kotleciki.
Zanurz kotleciki w drugim ubitym jajku, następnie w panierce panko, i smaż na gorącym oleju kilka minut ze wszystkich stron, aż będą złociste i chrupkie.
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawaj z puree.

powrót

Podobne przepisy

Biximatur
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
(odc.009) grillowany udziec jagnięcy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.