Kotleciki z cukinii z wędzonym łososiem

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Kotleciki z cukinii z wędzonym łososiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g cukinii

startych na tarce

8 łodyg dymki

posiekanych

35 g posiekanej natki

15 g posiekanego koperku

2 lekko ubite jajka

60 g mąki

100 ml oleju o delikatnym smaku

do smażenia

300 g wędzonego łososia z chili

kwaśna śmietana

cząstki cytryny

 

 

Przygotowanie:


W misce połącz cukinię, dymkę, natkę, koperek i jajka. Delikatnie wymieszaj. Dodaj mąkę, dopraw solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Na średnim ogniu rozgrzej oliwę na dużej patelni. Ciasto nakładaj łyżką, każdy kotlecik delikatnie przygnieć. Smaż 2 minuty z każdej strony, aż się zrumienią. Kotleciki przełóż na papierowy ręcznik, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smaż kolejne partie. Kawałki wędzonego łososia układaj na kotlecikach. Udekoruj kwaśną śmietaną. Podawaj z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z owocami morza
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Turbot valee d'augre
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#Maddalena

25.01.2012 19:01


Ragusa

CYTUJ

Niezwykle prosty przepis, kolteciki sa pyszne , super jako przekaska !!! Polecam wszytkim !!!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.