Donna Hay

Kotleciki rybne po tajsku


Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Kotleciki rybne po tajsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g filetów z białej ryby o jędrnym mięsie

bez skóry

2 łyżeczki drobno tartego imbiru

2 łyżki dżemu z chili

¼ szklanki listków kolendry

1 białko

olej roślinny

do smażenia

ósemki limonki

do podania

 

Przygotowanie:

Rybę, imbir, dżem z chili, kolendrę i białko zmiksować na gładką masę. Dłońmi zwilżonymi wodą uformować 12 płaskich kotlecików. Patelnię teflonową rozgrzać na średnim ogniu. Wlać taką ilość oleju, aby powstała warstwa o głębokości 1 cm. Smażyć kotleciki partiami przez 3-4 minuty z każdej strony. Przygotować sałatkę z ogórka i limonki. W misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i cukier. Dodać plastry ogórka, miętę i kolendrę. Wymieszać, podrzucając składniki. Podawać z kotlecikami rybnymi i ósemkami limonki.

powrót

Podobne przepisy

Karp a la Pomian
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zapiekany łosoś z brokułami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.