Kotleciki krabowe z trawą cytrynową

Przepis z programu Pyszne weekendy Billa (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Kotleciki krabowe z trawą cytrynową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g ugotowanego białego mięsa z kraba

1 łyżka zielonej tajskiej pasty curry

skórka otarta z 1 limonki

8 łodyg dymki

posiekanych

1 czerwona chili

posiekana

z usuniętymi nasionami

1 łodyga trawy cytrynowej

posiekana (tylko biała część)

120 g tartej bułki

1 rozbite jajko

olej o delikatnym aromacie

np. słonecznikowy

sałata do podania

słodki sos chili

 

 

Przygotowanie:


W naczyniu połącz: mięso z kraba, pastę curry, skórkę z limonki, dymkę, chili, trawę cytrynową, bułkę tartą i jajko. Dopraw solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszaj za pomocą dłoni. Uformuj 20 małych kotlecików, nakryj folią i umieść w lodówce na 30 minut.
Rozgrzej dużą patelnię i nasmaruj olejem. Smaż kotleciki 2 minuty z każdej strony.
Podaj z sałatą i słodkim sosem chili.

powrót

Podobne przepisy

Linguine z mulami i orzechowo- pietruszkowym pesto
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Risotto
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Mule po belgijsku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia belgijska
Tosty z krewetkami królewskimi
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.