Koryfena ze śmietaną Emiliano

Przepis z programu Wolny tydzień Chucka (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Koryfena ze śmietaną Emiliano
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 filiżanka śmietany kremówki

2 papryczki chipotle w sosie adobo

2 łyżki masła

1 ząbek czosnku, zmiażdżony

700 g filetów z koryfeny

sól i pieprz

ciepłe tortille



Przygotowanie:

Zamiast koryfeny można użyć dowolnej ryby o zwartym mięsie, np. tuńczyka. W blenderze miksujemy śmietanę z papryczkami chipotle. Dodajemy nieco sosu adobo. Odstawiamy. W woku lub na patelni nieprzywierającej na dużym ogniu rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek i rybę. Smażymy 2-3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę i smażymy jeszcze 2 minuty, aż sos zgęstnieje. Podajemy z tortillą.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.