Konfitura z melona i cytrusów

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Konfitura z melona i cytrusów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 melon

sok z 1 pomarańczy

skórka ½ pomarańczy

sok z 1 cytryny

skórka z ½ cytryny

10 goździków

szczypta imbiru

150 g cukru

Przygotowanie:

Melona obrać, wypestkować, pokroić w kostkę. Gotować z cukrem, aż puści sok i wyparuje połowa soku.
Z połowy pomarańczy i połowy cytryny obrać cienko skórkę. Obgotować ją w odrobinie słodkiego soku spod melona, następnie odcedzić, ostudzić, pokroić w cieniutkie paseczki i dodać do melona. Wsypać goździki, dodać sok z cytryny i pomarańczy, gotować do uzyskania pożądanej konsystencji. Przełożyć do słoiczka, pasteryzować.

powrót

Podobne przepisy

Postny barszcz
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sok z wiśni
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ćwikła pana Reja
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierniki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.