Konfitura cebulowa

Konfitura cebulowa
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

  • 4 szklanki cebuli
  • pokrojonej w drobną kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • drobno posiekane
  • 1 szklanka octu balsamicznego
  • 3 szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj cebulę z czosnkiem i octem na małym ogniu. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, przez 15 min. Dodaj brązowy cukier oraz sól i gotuj następne 20 min, często mieszając. Zdejmij naczynie z ognia, ostudź do temperatury otoczenia i wstaw do lodówki w miseczce albo słoikach. Konfiturę można przechowywać w chłodzie do 6 tygodni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA