Anna Olson

Konfitura cebulowa


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Konfitura cebulowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 szklanki cebuli

pokrojonej w drobną kostkę

3 ząbki czosnku

drobno posiekane

1 szklanka octu balsamicznego

3 szklanki brązowego cukru

1 łyżeczka soli

 

 

Przygotowanie:


Zagotuj cebulę z czosnkiem i octem na małym ogniu. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, przez 15 min. Dodaj brązowy cukier oraz sól i gotuj następne 20 min, często mieszając. Zdejmij naczynie z ognia, ostudź do temperatury otoczenia i wstaw do lodówki w miseczce albo słoikach. Konfiturę można przechowywać w chłodzie do 6 tygodni.

powrót

Podobne przepisy

Dżem dyniowo-pomarańczowy z nutą imbiru
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ogórki marynowane na słodko w curry
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Parfait z wątróbki drobiowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory
Ćwikła pana Reja
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.