Marieta  Marecka

Kompot z suszu


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy wigilijne

Kompot z suszu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

mieszanka owoców suszonych

1 op. suszonych śliwek

½ szklanki rodzynek

3 goździki

1 laska cynamonu

cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Owoce zalewamy wodą na wysokość dwa razy taką, jak poziom owoców. Doprawiamy goździkami, laską cynamonu i gotujemy, aż owoce zmiękną ale nie będą się rozpadać. Dosładzamy do smaku i studzimy. Najlepiej po przestudzeniu kompot wstawić do lodówki i podawać zimny.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.