Gosia  Molska

Kompot z suszu


Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Kompot z suszu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

suszone śliwki

suszone morele

kawałek cynamonu

cytryna

kilka goździków

3 łyżki miodu

cukier wg potrzeby

 

Przygotowanie:

W letniej wodzie umyć szybko i namoczyć owoce. Do garnka wrzucić owoce, cukier, kawałek laski cynamonu i zagotować tylko raz, dodać parę goździków i chwilę pogotować. Do fig dodać cukru, wcisnąć sok z wyszorowanej cytryny i wrzucić ją do środka. Chwilę (5 minut) pogotować. Do gruszek dodać również parę goździków. Pogotować do miękkości. Pozostałe owoce również gotować w wodzie, w której się moczyły.

powrót

skomentuj przepis

kaituna

postów: 2

10.12.2016 19:27

CYTUJ

Do jakich fig, do jakich gruszek i jakie pozostałe owoce? Mamy tylko suszone śliwki i morele oraz cytrynę..

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.