Maryla Musidłowska

Kompot czereśniowy z wanilią


Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 5110

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg czereśni bez pestek

150 g cukru

pół laski wanilii

2 szklanki wody

 

Przygotowanie:

Do wypieczonych w piekarniku słoików włożyć owoce. Zagotować wodę z cukrem oraz pokrojoną wanilią. Zalać tym owoce w słoikach pilnując, by w każdym znalazł się kawałek wanilii. Dokładnie zakręcić wygotowanymi zakrętkami. Pasteryzować w garnku wyłożonym ściereczką i wypełnionym wodą do ¾ wysokości słoików przez około 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Papryka marynowana
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Dżem marchewkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Maliny pasteryzowane
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.