Komosa ryżowa alla puttanesca

Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Komosa ryżowa alla puttanesca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka komosy ryżowej

1 szklanka pokrojonej w kostkę upieczonej czerwonej papryki

¼ szklanki grubo posiekanych wydrylowanych oliwek kalamata i/lub zielonych

3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki

1 szklanka posiekanego świeżego oregano

1 łyżka kaparów

1 zmiażdżony ząbek czosnku

1 łyżeczka pasty anchois

szczypta chili w płatkach

2 łyżki oliwy extra vergine

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Przepłucz komosę na gęstym sitku, mieszając widelcem, aż spływająca woda będzie przezroczysta. Ugotuj komosę w garnku z osolonym wrzątkiem (tak jak gotuje się makaron) przez 12 min. Odsącz i przepłucz zimną wodą. Wymieszaj komosę z pozostałymi składnikami i dopraw do smaku. Danie można podawać na zimno albo odgrzane.

powrót

Podobne przepisy

Puree marchewkowe na słodko
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Tofu z trawą cytrynową i chili
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.