Kolorowe muffinki

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Kolorowe muffinki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1,5 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

¼ szklanki miękkiego masła bądź oleju

¾ szklanki cukru

½ szklanki mleka

1 szklanka świeżych malin*

* można również użyć mrożonych, jednak po rozmrożeniu dobrze jest je obtoczyć w mące



Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać. Włożyć do foremek na muffinki. Piec ok. 25 minut w tem. 180 st.



Agnieszka Fluderska

powrót

Podobne przepisy

Tarta z szynką, cebulami i pieczarkami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ptifurki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kruche ciasto z orzechami laskowymi
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Churros z sosem czekoladowym
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Placek truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Ciasto na oliwie z winogronami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.