Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Koktajl z szampana, gujawy, likieru z kwiatu dzikiego bzu i estragonu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

480 ml soku z gujawy

1 pęczek estragonu

480 ml likieru z kwiatu dzikiego bzu (St. Germaine)

1 butelka szampana albo białego wina musującego



Przygotowanie:

Rozgnieć liście z pęczka estragonu. Wymieszaj z likierem, zostaw na co najmniej 2 godziny, aby nabrał aromatu, maksymalnie na całą noc. Odcedź płyn i wymieszaj z sokiem z gujawy. Napełnij płynem do połowy kieliszki do szampana. Dopełnij szampanem. Smacznego!



© 2012 Vanessa Cantave





powrót

Podobne przepisy

Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Lassi z mango
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Gorąca czekolada
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kompot z suszu
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wody smakowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Aromatyczny kompot z gruszek alistaira little
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.