Koktajl z krewetek

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Koktajl z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

12 dużych oczyszczonych ugotowanych krewetek

2 liście sałaty

awokado pokrojone w kostkę

2 gałązki koperku

łyżka kawioru

cytryna

sól i pieprz

 

Sos:

ćwierć filiżanki majonezu

łyżka sosu pomidorowego

3 krople tabasco

łyżeczka sosu worcestershire

łyżeczka soku z cytryny

Przygotowanie:

Składniki sosu wymieszać. Awokado skropić sokiem z cytryny i ułożyć na liściach sałaty. Przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu położyć pokrojone krewetki. Całość lekko skropić sosem. Przybrać koperkiem i kawiorem.

powrót

Podobne przepisy

(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Smażone kalmary
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 4)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.