Delia  Smith

Koktajl z krewetek


Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Koktajl z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Sos

300 ml gęstego, domowego majonezu

2 łyżki stołowe keczupu

1 łyżka deserowa sosu Worcester

kilka kropli sosu Tabasco

1 łyżka deserowa świeżego soku z limonki



kilka garści pokrojonej, kruchej sałaty i liści rukoli

pokrojone w kostkę awokado

½ kg ugotowanych krewetek

szczypta pieprzu kajeńskiego



Składniki sosu starannie mieszamy

W dużych pucharkach układamy warstwę zieleniny, posypujemy kostkami awokado i krewetkami.

Polewamy sosem, posypujemy pieprzem i podajemy jako przystawkę.



© Delia Smith

powrót

Podobne przepisy

Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Briki krabowe, sałatka z kuskusem i salsa
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Zupa z krabem i kukurydzą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
Przegrzebki królewskie z płonąca tequilą
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.