Koktajl Sazeraca

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

Koktajl Sazeraca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 kostki brązowego cukru

8 kropli gorzkiej wódki z Nowego Orleanu (Peychaurd’s bitter)

4 krople angostury

woda sodowa

120 ml żytniej whisky

rozgnieciony lód

60 ml absyntu

4 zamrożone szklaneczki

Przygotowanie:

Do dużej butelki albo shakera wrzuć cukier, wlej obie gorzkie wódki i wodę sodową. Rozgniataj trzonkiem drewnianej łyżki, aż cukier się pokruszy i rozpuści. Dolej whisky, dopełnij pokruszonym lodem, natychmiast wymieszaj, aby schłodzić. Do zamrożonej szklaneczki wlej absynt i obracaj nią, żeby pokrył ścianki. Przelej nadmiar do kolejnej szklaneczki i powtarzaj czynność, aż wszystkie szklaneczki będą gotowe. Przelej koktajl do szklaneczek i podawaj z rozmachem!

powrót

Podobne przepisy

Domowa oranżada
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Energetyzujący napój z arbuza
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna
Lassi z rzeżuchy
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mango lassi
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Smoothie przeciwstarzeniowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Koktajl owocowy
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.