Aaron Craze

Koktajl rakowy


Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Koktajl rakowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg żywych raków

oliwa

sok z 1 cytryny

drewniane szpadki do szaszłyków

 

 

Przygotowanie:


Na godzinę przed gotowaniem włóż raki do zamrażarki. Zagotuj wodę w dużym garnku. Wrzucaj raki porcjami do wrzątku, a następnie przykryj garnek pokrywką. Gdy woda zawrze, gotuj raki 2 min, wyjmij z wody i odstaw do ostygnięcia. Gdy ostygną na tyle, żeby dało się je obierać, wyjmij mięso z ogonów rakowych. Ponadziewaj po 5 kawałków na każdą szpadkę i posmaruj mieszaniną oliwy i soku z cytryny. Rozgrzej grill ogrodowy albo elektryczny i upiecz raki aż się zrumienią, ok. 1 min z każdej strony. Odłóż do ostygnięcia.

powrót

Podobne przepisy

Duszone omułki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grillowane faszerowane kalmary
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Owoce morza, Dania z grilla
Smażone przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ośmiorniczki w oliwie z czosnkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.