Koktajl krewetkowy z awokado

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje

Koktajl krewetkowy z awokado
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

20 dużych, oczyszczonych, ugotowanych krewetek bez pancerzy

2 pokrojone liście sałaty

1 pokrojone w kostkę awokado

2 gałązki koperku

1 łyżka kawioru z łososia

1 cytryna

sól i pieprz



Sos:

ćwierć filiżanki organicznego albo domowego majonezu

1 łyżka koncentratu pomidorowego

3 krople tabasco

1 łyżeczka sosu Worcestershire

1 łyżeczka soku z cytryny



Przygotowanie:

Połączyć składniki sosu. Jeśli trzeba, doprawić do smaku. Tak przygotowany sos można trzymać w lodówce przez 2 dni.

Koktajl podawać w jak najładniejszych kieliszkach albo czarkach. Na dnie ułożyć sałatę i skropione sokiem z cytryny awokado. Przyprawić solą i pieprzem. Krewetki pokroić na kawałki i ułożyć na awokado. Całość w estetyczny sposób polać sosem. Posypać posiekanym koperkiem i kawiorem.

Serwować z szampanem będąc ubranym w elegancką, jedwabną bieliznę.

powrót

Podobne przepisy

Kraby z chili
Janella  Purcell
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Zupa krewetkowa z makaronem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.