Koktajl krewetkowy z awokado

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje

Koktajl krewetkowy z awokado
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

20 dużych, oczyszczonych, ugotowanych krewetek bez pancerzy

2 pokrojone liście sałaty

1 pokrojone w kostkę awokado

2 gałązki koperku

1 łyżka kawioru z łososia

1 cytryna

sól i pieprz



Sos:

ćwierć filiżanki organicznego albo domowego majonezu

1 łyżka koncentratu pomidorowego

3 krople tabasco

1 łyżeczka sosu Worcestershire

1 łyżeczka soku z cytryny



Przygotowanie:

Połączyć składniki sosu. Jeśli trzeba, doprawić do smaku. Tak przygotowany sos można trzymać w lodówce przez 2 dni.

Koktajl podawać w jak najładniejszych kieliszkach albo czarkach. Na dnie ułożyć sałatę i skropione sokiem z cytryny awokado. Przyprawić solą i pieprzem. Krewetki pokroić na kawałki i ułożyć na awokado. Całość w estetyczny sposób polać sosem. Posypać posiekanym koperkiem i kawiorem.

Serwować z szampanem będąc ubranym w elegancką, jedwabną bieliznę.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Tajska sałatka z ośmiornicy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Małże nowozelandzkie w sosie śmietanowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wiosenne roladki na zimno
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.