Kokosowe tartinki z czekoladą w 15 minut

Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Kokosowe tartinki z czekoladą w 15 minut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szklanka wiórków kokosowych

białko

tabliczka czekolady

dwie łyżki śmietany kremówki 36%

 

 

Przygotowanie:


Białko lekko ubijamy i wsypujemy do niego szklankę wiórków kokosowych i mieszamy. Jeśli mamy metalowe foremki to smarujemy je olejem - papierowe też są dobre. Do foremek nakładamy masę wiórkową i ugniatamy ją w foremce. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut aż kokos zbrązowieje. Czekoladę rozpuszczamy na garnku z gotującą się wodą, dodajemy ubitą śmietanę. Do foremek wyjętych z piekarnika wlewamy masę czekoladową całość wstawiamy do lodówki. Kiedy tartinki już ostygną bez problemu wyjdą z foremek.

powrót

Podobne przepisy

Babeczki orzechowe z kremem cynamonowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Orzechy pekan (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Czarne ciasteczka -  Izabela Naczk
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Wegańskie ciasto z owocami
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie
Baklava
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka, Kuchnia turecka
Sernik czekoladowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Pieróg z brzoskwiniami i sosem z chardonnay
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.