Kokosowe tartinki z czekoladą w 15 minut

Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Kokosowe tartinki z czekoladą w 15 minut
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

szklanka wiórków kokosowych

białko

tabliczka czekolady

dwie łyżki śmietany kremówki 36%

 

 

Przygotowanie:


Białko lekko ubijamy i wsypujemy do niego szklankę wiórków kokosowych i mieszamy. Jeśli mamy metalowe foremki to smarujemy je olejem - papierowe też są dobre. Do foremek nakładamy masę wiórkową i ugniatamy ją w foremce. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut aż kokos zbrązowieje. Czekoladę rozpuszczamy na garnku z gotującą się wodą, dodajemy ubitą śmietanę. Do foremek wyjętych z piekarnika wlewamy masę czekoladową całość wstawiamy do lodówki. Kiedy tartinki już ostygną bez problemu wyjdą z foremek.

powrót

Podobne przepisy

Boca negra
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Cantucci
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tarta czekoladowa z czerwonymi pomarańczami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Brownies – superczekoladowe ciasto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Ciasto kokosowo - jeżynowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.