Kokosowe curry z ryby

Przepis z programu Floyd w Indiach odc.5
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kokosowe curry z ryby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

brama lub inna ryba (filety)

cebula

kurkuma

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

pomidory

masala: miąższ kokosa

świeża mięta

świeża kolendra

mielona kolendra

chili

 

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, dodać kurkumę, dokładnie wymieszać, dodać pastę z imbiru i czosnku. Smażyć, aż cebula zmięknie i wszystkie smaki się połączą, a następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, razem z pestkami i sokiem. Dodać masalę z miąższu kokosa z miętą, kolendrą i chili, wymieszać i gotować całość pięć minut, do uzyskania gładkiej pasty. Dolać trochę wody i gotować dalej na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Włożyć kawałki ryby do sosu i gotować aż staną się miękkie

powrót

Podobne przepisy

Sola w sosie jagodowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Carpaccio z łososia z koprem włoskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Losoś i koper (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.