Janella  Purcell

Kokoda


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Kokoda
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g serioli

2 limetki

100 ml śmietanki kokosowej

1 szalotka

drobno posiekana biała część trawy cytrynowej

¼ pęczka kolendry

2 chili

pokrojony słodki ziemniak

100 g cukru

200 ml wody

50 ml octu kokosowego

25 ml oliwy

pęczek pachnotki

4 limetki

 

 

Przygotowanie:


Usunąć skórę i brązowy tłuszcz z filetów. Pokroić je w cienkie plastry. Posiekać chili i szalotkę. Połową posypać rybę. Dodać rozdrobnioną trawę cytrynową. Zetrzeć skórkę z limetek, posypać nią rybę. Marynować przez 5 minut. Zagotować cukier, wodę, ocet i resztę chili. Dodać ziemniak. Gotować do miękkości. Ostudzić. Ułożyć rybę na półmisku. Skropić śmietanką kokosową. Dodać ziemniak. Przybrać danie pachnotką, limetkami i kolendrą.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dorsz na parze z soczewicą i mniszkiem lekarskim
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Łosoś z czosnkiem niedźwiedzim*
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Sum pod sosem z kiszonych ogórków i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.